Buurtpreventie, het blijkt (en blijft) hard nodig! 

 

In Centrum Oost is de buurtpreventie inmiddels al een paar jaar actief. U heeft de buurtpreventisten, in hun gele hesjes, vast wel eens voorbij zien komen.

Op dit moment bestaat de groep van preventisten uit elf personen. Wij lopen wisselende rondjes door de wijk en nemen in deze rondes altijd de zogenaamde 'hot spots' mee. Deze 'hot spots' zijn gebaseerd op meldingen van de wijkagent of van buurtbewoners. 

 Wij vinden het fijn om te kunnen melden dat de meeste preventisten van het eerste uur, nog steeds deel uitmaken van het team! Ook vinden wij het fijn om te kunnen melden dat er zo nu en dan een nieuwe enthousiasteling zich aanmeldt, want hoe meer ogen en oren in de wijk, hoe veiliger de wijk!

 

Overigens kunnen we nog altijd nieuwe leden gebruiken, dus als je je geroepen voelt, meldt je aan!

 

Ondanks dat de inbraakcijfers beter waren dan voorgaande jaren, had onze wijk ook afgelopen jaar weer te maken met een aantal inbraken.

Wanneer een inbraak heeft plaatsgevonden, verspreidt Buurtpreventie kaarten in de omgeving om u hier op te wijzen. Deze kaart kunt in voor uw raam zetten, zodat een mogelijke nieuwe inbraak voorkomen kan worden. 

 

Als u iets verdachts ziet in de straat kunt u dit melden via het nummer van de Buurtpreventie: 06 120 39 040

Wij zullen vervolgens de politie of de gemeente hierover contacten.

Wanneer u zaken als losliggende tegels of versperde brandgangen tegenkomt, dan kunt u dit het beste melden via de BuitenBeter-app. Maar als u dit liever via ons doet, dan geven wij deze melding door.

 

Ook u bent de 'oren en ogen' van onze wijk! Samen maken we onze buurt veiliger! 

 
 

Enquete

Waar woont u in Centrum Oost?
 

Plattegrond CO