Bevordering saamhorigheid doelstelling van bestuur wijkvereniging Centrum Oost
Heerlijk sfeertje op Pleinfestijn
ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag 20 juni 2015 vond in Etten-Leur voor de 16e keer het Pleinfestijn plaats op het Vincent van Goghplein en omgeving, een initiatief van wijkvereniging Centrum Oost en gitaarschool Toon van den Maagdenberg. Meer dan 30 marktkramen en een drietal feesttenten stonden opgesteld op het plein. Bewoners hadden hun zolders leeggemaakt en de kramen gevuld met allerlei verkoopbare spullen. De festiviteiten begonnen om 10 00 uur en duurden tot in de late uurtjes.


De braderie op het Vincent van Goghplein en omgeving telde zo'n 30 kramen.
DOOR NICO KORSTEN


Het bestuur van de wijkvereniging heeft als doelstelling de saamhorigheid in de wijk Centrum Oost te bevorderen en probeert eenzaamheid op te heffen en te voorkomen. Doel van het Pleinfestijn volgens voorzitster Isabelle Borghouts van de wijkvereniging is een feest te organiseren voor jong en oud. "Een feest voor iedereen." Dat dit gelukt is, was duidelijk te constateren aan de. lachende bezoekers: jong en oud vermaakten zich samen opperbest met het luisteren naar muziek, een praatje met een nieuwe of bestaande bewoner of buur, koopjes scoren op de braderie en natuurlijk een hapje en een drankje in de tent, waar muziekbandjes van leerlingen van gitaar-school Toon van den Maagdenberg hun beste muziek ten gehore brachten.


Spetterend
De wijk heeft inmiddels meer dan 4.000 inwoners en een toename van jeugdige bewoners, vandaar dat de organisatie een programma had samengesteld waarmee voor iedereen wat te beleven viel. Voor de kinderen waren er springkussens en clowns en ze konden geschminkt worden door professionals.
Voor jong en oud was er volop muziek in de tent en voldoende te eten en te drinken. Als klap op de vuurpijl was er na de barbecue, waar ongeveer 100 personen hebben deelgenomen, nog een spetterend optreden van Mister Nightlife en de Maja Dansers.


Zichtbaar genoegen
Toon van den Maagdenberg is medeorganisator van het Pleinfestijn. Toon leidt met name jongelui op tot muzikanten.
Hij draagt met zichtbaar genoegen -hij speelt zelf ook mee op zijn gitaar- zijn steentje bij aan dit festijn: "Ik wil graag de muziek onder de mensen brengen en laten zien wat je allemaal op de gitaarschool kunt leren. Daarnaast is muziek maken een hele fijne vrijetijdsbesteding."

 
 

Enquete

Waar woont u in Centrum Oost?
 

Plattegrond CO