Burendag in Centrum – Oost. Iedereen is uitgenodigd en welkom!

 

Tijdens de burendag, zaterdag 24 september 2016 zijn de deuren van de buren in centrum oost open voor u van 11.00-16.00uur.

Altijd al benieuwd wat ze doen in een moskee, of hoe die ene kerk op de markt eruit ziet en wat alle mensen jong en oud in wijkgebouw De Linde en in het Jongerencentrum doen?

Dit is je kans om erachter te komen wat er allemaal gebeurt achter de deuren en kennis te maken met de verschillende culturen en tradities die daar samenkomen.

Deze dag zijn de deuren van wijkvereniging Centrum Oost, het Jongerencentrum, de Turkse moskee ISN Bilal-I Habesi, Marokkaanse moskee At Taqwa en de Lambertuskerk open.

Voor de bewoners van hun wijk en natuurlijk voor alle andere bewoners die geïnteresseerd zijn. De organisatie heeft ook aan de kinderen gedacht. De gebouwen worden met bewijzering aangegeven er is een looproute. Neem uw buren. kinderen, en kleinkinderen mee en ontdek wat er allemaal te doen is in wijk Centrum Oost.

Wijkvereniging Centrum Oost in De Linde, adres Lambertusstraat 7, tel. 076 5037069 alle activiteiten die de wijkvereniging organiseert zijn op deze dag te zien en te beleven. u kunt actief meedoen met de beugelbaan, jeu des boules, sjoelen, koersbal, cupcake versieren. of rustig een rondje lopen en geïnformeerd worden over de inloop en andere ontmoetings-mogelijkheden en projecten, en de samentuin. De samentuin is open zodat u hier met alle vragen over biologisch tuinieren terecht kunt of gewoon om eens rond te kijken in de wijktuin.

ISN Bilal-I Habesi moskee, adres Lambertusstraat 1, tel. 076 5038893 de gehele dag worden er rondleidingen door de moskee gegeven en na afloop wordt er Turkse thee en een lekker hapje aangeboden. Om 13:39 uur is het middaggebed. De bezoekers kunnen het gebed bijwonen en zien wat het inhoudt.

De Lambertuskerk, adres Markt 62, tel. 076 5012281 in de Lambertuskerk kunt u even tot rust komen en de prachtige schilderijen bewonderen die hier hangen. Er is een zoektocht door de kerk, en u kunt een bezoekje brengen aan de Mariakapel in de kerk en meer te weten komen over de historie van de kerk.

Jongeren ontwikkelcentrum, 076 Talent factory . adres Lambertusstraat 3,
www.ettenleurleeft.nl ontdek welke ontwikkelingsmogelijkheden er in het jongerencentrum zijn zoals de opname studio en doe mee met de activiteit. maak hier ook kennis met de bruggenbouwers. ze houden en korte presentatie. De bruggenbouwers bestaan uit een groep bewoners, jong en oud, uit de wijk Centrum Oost. Hun doel is om een brug te slaan tussen jong en oud in de wijk Centrum Oost.

Moskee At Taqwa, adres, noordwiek 2, tel. 06 42775510 U krijgt als bezoeker een rondleiding door de moskee, ook wordt er een demonstratie Arabisch les gehouden. de bezoekers krijgen een Marokkaans hapje en een drankje aangeboden. en er staat een springkussen bij goed weer.

Bij alle gebouwen staan de vrijwilligers van de organisaties u graag te woord.

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met Belaid Nahari. SurPlus Welzijn tel. 076 501 64 50.

 

 
 

Enquete

Waar woont u in Centrum Oost?
 

Plattegrond CO